Obiceiuri de nunta unice in regiunea Banatului

Obiceiuri de nunta unice in regiunea Banatului

Banatenii respecta si astazi traditiile si obiceiurile de nunta mostenite din generatie in generatie. In trecut, in aceasta zona sarbatoarea nuntii era un eveniment placut unde participa toata comunitatea satului. In regiunea Banatului sunt intalnite cateva obiceiuri de nunta specifice, care nu sunt practicate si in celelalte zone ale tarii.

Evenimentul incepe cu obiceiul chemarii la nunta. Chemarea se face de catre givari, adica de catre cavalerii de onoare. Ei ofera rachiu celor invitati.

Cu trei saptamani inainte ca nunta sa aiba loc, preotul face strigarea in biserica, anuntand public evenimentul ce va avea loc. Acest obicei este cu scopul de a inlatura toate piedicile care pot aparea in casatorirea celor doi tineri.

Inainte de nunta, cu cateva zile, va avea loc petitul.Traditia spune ca mirele trebuie sa merga la parintii fetei pentru a o cere de sotie. Acestia il pacalesc pe baiat. Cand mirele… citeste mai departe aici.

Vrei sa organizezi la Cochet Ballroom Timisoara o nunta, un botez, o petrecere privata? Ne poti contacta la numarul de telefon 0720 174 530! Rezervari luni-vineri, intre orele 09:00-18:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.